Notiuni fundamentale de igiena conform Ordinului 568/2004, al Ministerului Sanatatii

Curs desfasurat cu avizul Ministerului Sanatatii Publice si al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

>Cui se adreseaza?

Acest curs este structurat pe trei nivele, conform adresabilitatii lui:

>>
Managementului mediu si de varf din industria alimentara si unitati de alimentatie publica
>>
Operatorilor din industria alimentara si unitati de alimentatie publica
>> Echipei de igienizare din industria alimentata si unitati de alimentatie publica

sus

>Domeniu de aplicare

Cursul se adreseaza producatorilor si distribuitorilor din industria alimentara si din unitatile de alimentatie publica, in scopul implementarii corecte a regulilor de igiena, conform Ordinului 568/2004, al Ministerului Sanatatii

sus

>Programa

> Nivelul 1: Managementul mediu si de varf din industria alimentara si unitati de alimentatie publica:

  • Legislatie comunitara si nationala
  • Cerinte de igiena
    • amplasament
    • utilaje si echipamente
    • echipament de protectie
    • igiena personala
    • circuite materii prime, personal, deseuri, produs
  • Instruirea
  • Principii HACCP
  • Calitatea produsului
  • Microbiologie de baza
  • Contaminarea

> Nivelul 2: Operatorii din industria alimentara si unitati de alimentatie publica:

  • Legislatie comunitara si nationala
  • Cerinte de igiena pe fluxul de fabricatie, depozitare, transport, expunere si comercializare a produsului
  • Igiena
    • spatiilor de productie, depozitare, comercializare
    • utilajelor si echipamentelor
    • ustensilelor de igienizat
    • echipamentului de protectie
    • personala
  • Sanatatea personalului
  • Microbiologie de baza
  • Contaminare

> Nivelul 3: Echipei de igienizare din industria alimentata si unitati de alimentatie publica

  • Igiena
    • spatiilor de productie, depozitare, comercializare
    • utilajelor si echipamentelor
    • grupuri sociale
    • vestiare, spatii de luat masa
    • ustensilelor de igienizat
    • echipamentului de protectie
    • personala
  • Sanatatea personalului
  • Tipuri de ustensile de igienizat
  • Dezinsectia si deratizarea
  • Microbiologie de baza
  • Contaminarea

sus

>Durata cursului:
      modul simplu: 1 zi
      modul combinat cu HACCP si ISO 22000: 2 zile

sus

>Lector: auditor EOQ, DQS, IFS, HACCP

sus

>Modul de lucru: discutii, lucru pe grupe, etc.

sus

>Pret: 80 € +TVA / zi / participant

sus